Langfjæran Arena 11. august: «Drømmen om Amerika»

NB: Nytt tidspunkt:

Kl. 17: Bokbad med Magnhild Øwre og Levi Henriksen. 

Levi Henriksen fikk sitt gjennombrudd som forfatter i 2004, med romanen «Snø vil falle over snø som har falt».

Bilderesultat for snø skal falle over snø som har falt

For tre år siden fikk Levi Henriksen stor suksess med boka «Harpesang», der historien tok utgangspunkt i hans egen mors familie.

Bilderesultat for harpesang

I fjorårets roman «Her hos de levende» er Henriksen mer personlig enn noen gang tidligere. Her forteller han sin fars historie.

Bilderesultat for her hos de levende

På låven i Langfjæran vil Magnhild Øwre samtale med Levi Henriksen om forfatterskapet hans, Amerika – som har vært et tema for Levi Henriksen i flere av bøkene – og sikkert også engelsk fotball.

Bilderesultat for babylon badlands

Litt seinere er det musikk som gjelder for Levi Henriksen. Han er også musiker, og sammen med bandet Babylon Badlands har han de siste årene gitt ut to kritikerroste album, som blir presentert på scena i fjæra. Men før Levi Henriksen & Babylon Badlands går på scenen, kommer…

Kl. 19.00: Crowmen!

For 30 år siden var Bjørn Grønvik heavy puddelrocker og frontfigur i Trondheimsbandet Jailbait, som seinere ble til Torpedos. Så oppdaget han americana-sjangeren, og siden har han aldri sett seg tilbake. Med bandet Scarecrows ga han ut fire CD-plater, som alle fikk svært god omtale i musikkpressen, ikke minst på grunn av Bjørns ferdigheter som låtskriver og hans uttrykksfulle stemme som passet som hånd i hanske til americana-sjangeren.

Bilderesultat for rattlesnake law+scarecrows+bjørn grønvik

Så flyttet Bjørn Grønvik til Inderøya. Gårdsbruk og familie ble hovedprioriteringer, men Bjørn sluttet aldri å skrive sanger. De siste fire-fem årene har bandet Crowmen framstått som en fortsettelse av hans gamle band Scarecrows. Nye bandmedlemmer, men fremdeles med Bjørns umiskjennelige stemme og låter som kjennemerke.

På scenen i fjæra i Langfjæran vil Bjørn Grønvik og resten av Crowmen gi en oppvisning i hvor godt americana/countryrock kan formidles av norske musikere!

Crowmen sitt bilde.Crowmen sitt bilde.Crowmen sitt bilde.

Crowmen sitt bilde.Crowmen sitt bilde.

kl. 20.30: Levi Henriksen & Babylon Badlands

Halv 9 går Levi Henriksen på scenen, sammen med gitarist Anders Bøhnsdalen, bassist Morten Andreassen og trommis Finn Lilleseth. Dette bandet har gitt ut to plater siden 2016, som begge har fått svært gode kritikker blant anmelderne.

Bilderesultat for det beste bandet i himmelen anmeldelseBilderesultat for verden av i går

Bilderesultat for det beste bandet i himmelen anmeldelse

Levi Henriksen har mange musikalske favoritter. Johnny Cash, Tom Petty, The Ramones, Thåstrøm og Åge Aleksandersen, for å nevne noen. Siden han også er forfatter, er tekstene til Levi Henriksen i en særklasse blant rockeband i Norge. Hør bare på nostalgien, kombinert med evnen til å se framover i «Verden av i går». Eller hør på rockeren i «Det beste bandet i himmelen«.

Velkommen til en kveld du seint vil glemme i Langfjæran Arena!

Billetter kjøpes her: