Om Langfjæran

Utescenen i Langfjæran ligger helt nede i fjæresteinene. Scenen ble bygd i flere etapper. Selve scenegolvet og et provisorisk tak ble satt opp til et familiejubileum med tilhørende konsert 3. august 2013. På konserten medvirket flere lokale band og artister:

* Kor 2000 sang poplåter fra 60-tallet
* Inderøyungdommene i Brainbow spilte klassisk 70- og 80-tallsrock
* Veteranene i P. A. Røstads orkester med Jostein Grande på vokal dykket ned i Hans Rotmos backkatalog
* Bjørn Grønvik, kompet av KADO, bidro med staselig americana, både fra egen katalog med The Scarecrows og Johnny Cash-klassikere
* KADO, med Knut Ola Vang i spissen, ble akkompagnert av tiårets verste regnskyll, men gjorde en fantastisk jobb med sin originale visepop
* Inderøybandet Spank, frontet av Karle Melhus, stilte med et sett basert på 70-tallets tyngre rock. Responsen ble bedre og bedre etterhvert som mørket falt på.
* Mosvikas egen Steinar Tangstad avsluttet den musikalske maratonkvelden med bandet Steelbone. Tidligere på kvelden hadde han hatt stålkontroll på lyd og lys, men nå fikk han endelig presentert plata «Three Legged Log» som han ga ut to år tidligere.

I samarbeid med Inderøyfest inviterte så Langfjæran til rockefest med legendariske The Rainmakers 8. juni 2014. Da var scenen komplett med vegger og tak, men denne gangen viste været seg fra sin beste side!

Før The Rainmakers gikk på scenen, hadde det lokale bandet Crowmen(Bjørn Grønvik, Einar Olav Larsen, Bjørn Arild Aksnes, Johannes Langfjæran) varmet opp de omkring 700 tilskuerne med  Grønviks americanarock.

Klokka 21 gikk så Bob Walkenhorst, Jeff Porter, Rich Ruth og Pat Tomek på scenen og leverte godt og vel to timer med magisk rock’n’roll. Et publikum på omkring 700 hadde en fabelaktig opplevelse, der scenen også var omkranset av mellom 30 og 40 båter, inkludert jækta Pauline.

Foto: Sven-Erik Knoff
Foto: Sven-Erik Knoff

Kalljkauk II gikk av stabelen 9.august samme år. KADO leverte på nytt en strålende konsert, i likhet med Crowmen og Tribute to Åge, før Spank avsluttet konserten langt på natt.

kalljkauk2

14. juni i 2015 var det på nytt klart for konsert med The Rainmakers! Kombinasjonen tidlig vår, mye regn og ekstremt sein sommer gjorde at transporten til konserten i hovedsak foregikk med buss. Til tross for ufyselige værforhold, var nesten 300 til stede og fikk med seg nok en uforglemmelig musikalsk opplevelse, innledet av inderøyningene i Straum. Karianne Horn og Anna Rennemo delte også scenen med The Rainmakers i signaturlåta «Let My People Go-Go». Steinar Tangstad sørget, som tidligere år, for god lyd.

2016 var det 3.året Langfjæran samarbeidet med Inderøyfest om en unik konsertopplevelsene i fjæresteinene. 12. juni var Tony Carey’s Rainbow Project , med Åge Sten Nilsen i rollen som lille, kjempestore Ronnie James Dio. 70-talls heavyrock fungerte perfekt. Terje Watterud var lydansvarlig. Inderøyningene i Spank fikk æren av å varme opp for Tony Carey og bandet hans.

I 2017 var det tid for å virkelig oppsøke røttene til det som hadde blitt presentert i de tre foregående årene. 50-årsjubileet for Summer of Love ble markert lørdag 12.august, med Innherreds svar på Santana og Titanic – Sixteen fra Inderøya, og Norwegian Beatles fra Alta, som er anerkjent blant dedikerte Beatlesfans som et av verdens beste Beatles-tributeband. Begge bandene sørget for en fantastisk stemning i fjæresteinene i Langfjæran. Her er et magisk øyeblikk mot slutten av konserten med Norwegian Beatles.

I september var Jeff Porter fra The Rainmakers på Norgesturne, og sørget for at låven ble arena for en stemningsfull intimkonsert med en fremragende musiker og låtskriver. I juni 2018 returnerte han til låven.

I september samme år kom sjefen i The Rainmakers, Bob Walkenhorst på besøk, sammen med dattera Una, og de to holdt en minneverdig akustisk konsert på låven.

Det foreløpig siste utendørs konsertarrangementet i Langfjæran fant sted 27. juli 2019. Da spilte The Rainmakers sin siste konsert i Europa, med et publikum på omtrent 1000 stykker. En herlig dugnadsinnsats fra mange frivillige, i tillegg til gode sponsorer, gjorde dette mulig! Røra Songlag, Vintage Reserve og Clarion Call sørget for en perfekt oppvarming til denne fantastiske begivenheten! Rundt 100 båter omkranset arenaen.  Foto: Per Stornes